• Onafhankelijke financiële coach | AAZ Adviesgroep
 • Pensioen | AAZ Adviesgroep
 • SW1_5619_klein
 • pensioen 2

Vermogensadvies

Hoe ziet uw Financiële Routekaart eruit?

Korte termijn Speculeren of lange termijn Beleggen?

In Nederland hebben we een traditie van beleggen, waarbij het korte termijn rendement altijd voorop lijkt te staan. Veelal beperken we ons tot de AEX of midcap, terwijl Nederland internationaal nog geen 2% van de wereldmarkt uitmaakt. Markten reageren veel sneller op elkaar dan vroeger en als individuele belegger lijkt u constant achter de feiten aan te lopen. Elk uur, elk etmaal gebeurt er wereldwijd op financieel economisch gebied van alles dat invloed kan hebben op uw rendement. Zelfs gerenommeerde vermogensbeheerders slagen er vrijwel niet in om structureel de benchmarkten te verslaan. Het moment van instappen is heel belangrijk. Rendement behalen lijkt moeilijker dan ooit.


Andere aanpak

Emotie en ratio scheiden van elkaar valt in de praktijk niet altijd mee. Wij geloven in een andere aanpak en worden niet gedreven door zoveel mogelijk transacties. Onze focus ligt op spreiding van uw portfeuille, het beheersbaar houden van uw risico's, lage kosten en rendement op de lange termijn. Sparen kan daar ook nadrukkelijk een onderdeel van uitmaken.


Vermogensplanning gaat verder dan vermogensadvies

Mijn vermogen laten beheren; is dat niet overdreven? Kan ik dat niet beter zelf? Wij denken van niet. Te vaak wordt vergeten dat aan mogelijk hoge rendementen ook grote risico's vast zitten.

Uw beleggingen zijn slechts onderdeel van uw financiële- en/of totale vermogenspositie. Pas nadat vanuit AAZ Life Planning een volledige inventarisatie & analyse is gemaakt en uw wensen en doelen zijn geformuleerd, kan een persoonlijk advies worden samengesteld. Dat vergt investering in tijd en aandacht voor elkaar; essentieel denken wij, want "Hoe kunnen we iets over uw geld zeggen, als we u niet kennen?"


De beleggingstrategie zelf

Risicospreiding door diversificatie is één van de belangrijkste uitgangspunten. Een brede spreiding van de beleggingen over meerdere markten, sectoren en beleggingsklassen verlaagt de risico's bij tenminste gelijkblijvende verwachte beleggingsopbrengsten. Uw doelen, kennis en ervaring, risicobereidheid en beleggingshorizon worden in kaart gebracht. Zo ontstaat uw beleggingsprofiel. Middels een vast stappenplan wordt er vanuit een macro-economische visie een vermogensallocatie opgesteld; hierin wordt aangegeven in welke beleggingscategorieën we willen beleggen en op welke wijze we hier invulling aan gaan geven. Wij kiezen voor rust in de portefeuilles. Posities met een duidelijke visie en doel. Dat slaapt een stuk lekkerder. Lees hier meer over de rendementen van diverse beleggingsstrategieën.


Honorering

Uiteraard betaalt u bij ons een vergoeding voor onze diensten. Onze fee is afhankelijk van de omvang van het vermogen en hetgeen wij in totaal voor u als relatie aan dienstverlening mogen doen. Maar anders dan bij actief vermogensadvies ligt bij ons de nadruk op het structureel laag houden van de kosten. Zo ontvangen wij in principe geen vergoedingen (kickbacks) van de verschillende aanbieders. Ook onze courtage voor aan- en verkopen liggen bij ons beduidend lager dan gebruikelijk in de markt. Dat scheelt soms al snel een paar procent per jaar.

Immers hoge kosten (lees: actief beheer!) vragen om een hoog rendement! Met alle risico's van dien. Transacties en provisies zijn niet ónze drijfveer. We willen er qua verdiensten ook niet van afhankelijk zijn. Onze vergoeding loopt bij voorkeur buiten de beleggingen om. AAZ is niet gebonden aan banken, fondsen of vermogensbeheerders. Wel zo transparant!


Geïnteresseerd?

Bent u op zoek naar een strategische benadering, transparant vermogensbeheer en planmatige aanpak? Wilt u niet langer wakker liggen en overgeleverd zijn aan de waan van het moment? Neem dan direct contact met ons op. Een kennismakingsafspraak is zo gemaakt. Alles begint uiteindelijk met een goed persoonlijk gesprek.

AAZ Adviesgroep is uw financieel adviseur als het gaat om onafhankelijk vermogensbeheer in de regio Zevenbergen, Etten-Leur en Breda.

Daarom kiest u voor AAZ vermogensadvies

 

 • Wetenschappelijk benadering en aanpak
 • Lage kosten & risico's
 • Persoonlijk plan van aanpak
 • Mondiale en lange termijn focus
 • Wereldwijde spreiding

Een goed plan voor de langere termijn

Gerelateerde diensten

  • Financiële Coaching en Lifeplanning

   Financiële Coaching en Lifeplanning

   Samen met u brengen we uw financiële situatie, wensen en mogelijkheden in kaart. Deze gegevens zetten we uit tegen de tijd, waarin we belangrijke gebeurtenissen, risico's en inkomenshiaten helder in beeld brengen.

  • Pensioen

   Pensioen

   Hoe hoog is uw pensioen als u stopt met werken? Kunt u van dat bedrag op een prettige manier leven? En zo niet, wat doet u daar aan?

  • Hypotheken

   Hypotheken

   Ziet u door de bomen het bos niet meer? Onze onafhankelijke adviseurs staan u graag met raad en daad terzijde om u op hypotheekgebied te adviseren en ondersteunen.

  • Bankzaken

   Bankzaken

   Betalen, sparen en kredieten. Het lijken eenvoudige diensten die u overal kunt regelen, maar het gaat wel om uw geld.

  • Fiscaliteiten

   Fiscaliteiten

   Fiscale zaken, waaronder de belastingaangifte, zijn een vak apart.

  • Brochure voor particulieren

   Brochure voor particulieren

   Bekijk onze brochure voor particulieren.

Referenties

 • Sjors Nelemans en Iris Nieuwenhuis
  Sjors Nelemans en Iris Nieuwenhuis Klant sinds 2015
  Sjors Nelemans en Iris Nieuwenhuis
  Sjors Nelemans en Iris Nieuwenhuis Klant sinds 2015
  ''Goede ervaringen binnen de familie maakten dat wij voor ons hypotheekadvies en algehele financiële planning met AAZ Adviesgroep in zee zijn gegaan. Integer, betrouwbaar, persoonlijk, dichtbij, goed advies en benaderbaar zijn voor ons de woorden die deze organisatie het best typeren.’’
 • Charles van Beek
  Charles van Beek Klant sinds 1997
  Charles van Beek
  Charles van Beek Klant sinds 1997
  Al heel lang ben ik klant van AAZ, meer dan 20 jaar. Mijn vorige belastingadviseur stopte ermee en René en Mirjam namen het klantenbestand over. Bij AAZ Adviesgroep is er altijd tijd voor een constructief maar ook prettig gesprek, met op zijn tijd wat humor. Het kantoor is mooi en de medewerkers vind ik betrouwbaar, eerlijk en deskundig.
 • Robert en Helene van Gils
  Robert en Helene van Gils Klant sinds 2018
  Robert en Helene van Gils
  Robert en Helene van Gils Klant sinds 2018
  In mijn zoektocht naar een partij die mij een breder inzicht in mijn financiële situatie kon geven, kwam ik online AAZ Adviesgroep tegen. De eerste gesprekken waren positief. Sindsdien helpt AAZ mij als klankbord en sparringpartner met het realiseren van mijn toekomstdromen. Persoonlijke aandacht en een actieve betrokkenheid van beide kanten staan daarbij centraal.
 • Willem Laros
  Willem Laros Klant sinds 1996
  Willem Laros
  Willem Laros Klant sinds 1996
  Van de vele goede en relevante adviezen van AAZ plukken wij nu dagelijks de vruchten. AAZ behoedde ons voor misstappen en adviseerde ons tot het nemen van de juiste besluiten. Waarom ik ruim 20 jaar geleden voor AAZ koos? Dat heeft te maken met 'gevoel', vertrouwen, de mens. Goede adviezen, kennis van zaken en zicht op de toekomst; ik ben 100% tevreden.

Kopje koffie?

Wij geloven in persoonlijk contact

Elke samenwerking begint met een goed gesprek en een lekkere kop koffie. Neem contact op met ons kantoor voor het maken van een vrijblijvende afspraak. Wij verheugen ons op de kennismaking.

Actueel

 • Torenhoge beurskoersen: toegeven aan FOMO? Of niet?

  Torenhoge beurskoersen: toegeven aan FOMO? Of niet?

  “AEX voor het eerst boven de 800 punten.” “Beurskoersen op recordhoogte.” En ook: “Ban...
 • De aflossingsvrije hypotheek: terug van weggeweest?

  De aflossingsvrije hypotheek: terug van weggeweest?

  Met de almaar stijgende huizenprijzen zien we in de markt dat de aflossingsvrije hypot...
 • Handig, zo’n hippe beleggingsapp! Of niet?

  Handig, zo’n hippe beleggingsapp! Of niet?

  Tijdens de coronacrisis houden veel mensen tijd én (vakantie)geld over. Daarom zijn be...