• Onafhankelijke financiële coach | AAZ Adviesgroep
 • Pensioen | AAZ Adviesgroep
 • SW1_5619_klein
 • pensioen 2

Vermogensadvies

Hoe ziet uw Financiële Routekaart eruit?

Korte termijn Speculeren of lange termijn Beleggen?

In Nederland hebben we een traditie van beleggen, waarbij het korte termijn rendement altijd voorop lijkt te staan. Veelal beperken we ons tot de AEX of midcap, terwijl Nederland internationaal nog geen 2% van de wereldmarkt uitmaakt. Markten reageren veel sneller op elkaar dan vroeger en als individuele belegger lijkt u constant achter de feiten aan te lopen. Elk uur, elk etmaal gebeurt er wereldwijd op financieel economisch gebied van alles dat invloed kan hebben op uw rendement. Zelfs gerenommeerde vermogensbeheerders slagen er vrijwel niet in om structureel de benchmarkten te verslaan. Het moment van instappen is heel belangrijk. Rendement behalen lijkt moeilijker dan ooit.


Andere aanpak

Emotie en ratio scheiden van elkaar valt in de praktijk niet altijd mee. Wij geloven in een andere aanpak en worden niet gedreven door zoveel mogelijk transacties. Onze focus ligt op spreiding van uw portfeuille, het beheersbaar houden van uw risico's, lage kosten en rendement op de lange termijn. Sparen kan daar ook nadrukkelijk een onderdeel van uitmaken.


Vermogensplanning gaat verder dan vermogensadvies

Mijn vermogen laten beheren; is dat niet overdreven? Kan ik dat niet beter zelf? Wij denken van niet. Te vaak wordt vergeten dat aan mogelijk hoge rendementen ook grote risico's vast zitten.

Uw beleggingen zijn slechts onderdeel van uw financiële- en/of totale vermogenspositie. Pas nadat vanuit AAZ Life Planning een volledige inventarisatie & analyse is gemaakt en uw wensen en doelen zijn geformuleerd, kan een persoonlijk advies worden samengesteld. Dat vergt investering in tijd en aandacht voor elkaar; essentieel denken wij, want "Hoe kunnen we iets over uw geld zeggen, als we u niet kennen?"


De beleggingstrategie zelf

Risicospreiding door diversificatie is één van de belangrijkste uitgangspunten. Een brede spreiding van de beleggingen over meerdere markten, sectoren en beleggingsklassen verlaagt de risico's bij tenminste gelijkblijvende verwachte beleggingsopbrengsten. Uw doelen, kennis en ervaring, risicobereidheid en beleggingshorizon worden in kaart gebracht. Zo ontstaat uw beleggingsprofiel. Middels een vast stappenplan wordt er vanuit een macro-economische visie een vermogensallocatie opgesteld; hierin wordt aangegeven in welke beleggingscategorieën we willen beleggen en op welke wijze we hier invulling aan gaan geven. Wij kiezen voor rust in de portefeuilles. Posities met een duidelijke visie en doel. Dat slaapt een stuk lekkerder. Lees hier meer over de rendementen van diverse beleggingsstrategieën.


Honorering

Uiteraard betaalt u bij ons een vergoeding voor onze diensten. Onze fee is afhankelijk van de omvang van het vermogen en hetgeen wij in totaal voor u als relatie aan dienstverlening mogen doen. Maar anders dan bij actief vermogensadvies ligt bij ons de nadruk op het structureel laag houden van de kosten. Zo ontvangen wij in principe geen vergoedingen (kickbacks) van de verschillende aanbieders. Ook onze courtage voor aan- en verkopen liggen bij ons beduidend lager dan gebruikelijk in de markt. Dat scheelt soms al snel een paar procent per jaar.

Immers hoge kosten (lees: actief beheer!) vragen om een hoog rendement! Met alle risico's van dien. Transacties en provisies zijn niet ónze drijfveer. We willen er qua verdiensten ook niet van afhankelijk zijn. Onze vergoeding loopt bij voorkeur buiten de beleggingen om. AAZ is niet gebonden aan banken, fondsen of vermogensbeheerders. Wel zo transparant!


Geïnteresseerd?

Bent u op zoek naar een strategische benadering, transparant vermogensbeheer en planmatige aanpak? Wilt u niet langer wakker liggen en overgeleverd zijn aan de waan van het moment? Neem dan direct contact met ons op. Een kennismakingsafspraak is zo gemaakt. Alles begint uiteindelijk met een goed persoonlijk gesprek.

AAZ Adviesgroep is uw financieel adviseur als het gaat om onafhankelijk vermogensbeheer in de regio Zevenbergen, Etten-Leur en Breda.

Daarom kiest u voor AAZ vermogensadvies

 

 • Wetenschappelijk benadering en aanpak
 • Lage kosten & risico's
 • Persoonlijk plan van aanpak
 • Mondiale en lange termijn focus
 • Wereldwijde spreiding

Een goed plan voor de langere termijn

Gerelateerde diensten

  • Financiële Coaching en Lifeplanning

   Financiële Coaching en Lifeplanning

   Samen met u brengen we uw financiële situatie, wensen en mogelijkheden in kaart. Deze gegevens zetten we uit tegen de tijd, waarin we belangrijke gebeurtenissen, risico's en inkomenshiaten helder in beeld brengen.

  • Pensioen

   Pensioen

   Hoe hoog is uw pensioen als u stopt met werken? Kunt u van dat bedrag op een prettige manier leven? En zo niet, wat doet u daar aan?

  • Hypotheken

   Hypotheken

   Ziet u door de bomen het bos niet meer? Onze onafhankelijke adviseurs staan u graag met raad en daad terzijde om u op hypotheekgebied te adviseren en ondersteunen.

  • Bankzaken

   Bankzaken

   Betalen, sparen en kredieten. Het lijken eenvoudige diensten die u overal kunt regelen, maar het gaat wel om uw geld.

  • Fiscaliteiten

   Fiscaliteiten

   Fiscale zaken, waaronder de belastingaangifte, zijn een vak apart.

  • Brochure voor particulieren

   Brochure voor particulieren

   Bekijk onze brochure voor particulieren.

Referenties

 • Fia Verweij
  Fia Verweij Klant sinds 2019
  Fia Verweij
  Fia Verweij Klant sinds 2019
  De aanleiding om contact te zoeken met AAZ was voor mij het opnieuw afsluiten van mijn hypotheek. Deze was na 10 jaar vrijgevallen. Door mijn werkgever werd mij de mogelijkheid geboden om met AAZ een aantal gesprekken aan te gaan over hypotheken en pensioen. Al tijdens het eerste gesprek met René Groenendijk kwam ik tot de ontdekking dat het meer gaat over je eigen wensen voor de toekomst, wat je zelf (nog) wilt bereiken en hoe je daar het best kunt komen. Was naast een mooi gesprek ook een kijkje in de spiegel… Voor mij een 'wake-up' call. We hebben de hypotheek, verzekeringen en het pensioen onder de loep genomen. Het is fijn om volledig inzicht te hebben in je financiële situatie. Ik weet nu wat me te doen staat!
 • Sjaak en Marjo van Steenselen
  Sjaak en Marjo van Steenselen Klant sinds 2018
  Sjaak en Marjo van Steenselen
  Sjaak en Marjo van Steenselen Klant sinds 2018
  Wij hadden verschillende partijen verkend, maar de werkwijze van AAZ sprak ons toch het meeste aan. Niet direct iets willen verkopen, maar eerst elkaar leren kennen, de mogelijkheden in kaart brengen en dan samen de juiste route bepalen. Veel kan, niets hoeft. Voor ons bracht dit de rust en expertise waar we naar op zoek waren.
 • Rien en Monika de Peijper
  Rien en Monika de Peijper Klant sinds 2014
  Rien en Monika de Peijper
  Rien en Monika de Peijper Klant sinds 2014
  Wij hebben zeer goede ervaringen met de AAZ groep. Inmiddels komen wij er al heel wat jaren om financieel advies in te winnen, maar ook voor de jaarlijkse belastingaangifte is AAZ ons vaste adres. Wat AAZ voor ons typeert is: dienstbaarheid, vertrouwen en deskundigheid. Bij deze organisatie staat de klant centraal in al haar facetten.
 • Johan Klink
  Johan Klink Klant sinds 2009
  Johan Klink
  Johan Klink Klant sinds 2009
  Toen wij in 2009 behoefte hadden aan alles onder één dak, kwamen wij vanuit de Volksbank terecht bij AAZ. De organisatie is benaderbaar, transparant en toegankelijk. Het biedt één totaalbenadering voor financiën en helpt je bij het opstellen van doelen voor de korte, middellange en lange termijn.

Kopje koffie?

Wij geloven in persoonlijk contact

Elke samenwerking begint met een goed gesprek en een lekkere kop koffie. Neem contact op met ons kantoor voor het maken van een vrijblijvende afspraak. Wij verheugen ons op de kennismaking.

Actueel

 • NXT GEN - de nieuwe generatie komt eraan!

  NXT GEN - de nieuwe generatie komt eraan!

  Ouderen blijven langer vitaal en de generatiekloof is tegenwoordig kleiner dan vroeger...
 • Drie vragen over de eigen woning in crisistijd

  Drie vragen over de eigen woning in crisistijd

  Bij AAZ Adviesgroep draait alles om Financial Life Planning. De woning is hierin een b...
 • LevenWonen Magazine

  LevenWonen Magazine

  Het LevenWonen magazine is uit! Het blad staat boordevol inspiratie om er thuis een mo...