• Onafhankelijke financiële coach | AAZ Adviesgroep
 • Pensioen | AAZ Adviesgroep
 • SW1_5619_klein
 • pensioen 2

Vermogensadvies

Hoe ziet uw Financiële Routekaart eruit?

Korte termijn Speculeren of lange termijn Beleggen?

In Nederland hebben we een traditie van beleggen, waarbij het korte termijn rendement altijd voorop lijkt te staan. Veelal beperken we ons tot de AEX of midcap, terwijl Nederland internationaal nog geen 2% van de wereldmarkt uitmaakt. Markten reageren veel sneller op elkaar dan vroeger en als individuele belegger lijkt u constant achter de feiten aan te lopen. Elk uur, elk etmaal gebeurt er wereldwijd op financieel economisch gebied van alles dat invloed kan hebben op uw rendement. Zelfs gerenommeerde vermogensbeheerders slagen er vrijwel niet in om structureel de benchmarkten te verslaan. Het moment van instappen is heel belangrijk. Rendement behalen lijkt moeilijker dan ooit.


Andere aanpak

Emotie en ratio scheiden van elkaar valt in de praktijk niet altijd mee. Wij geloven in een andere aanpak en worden niet gedreven door zoveel mogelijk transacties. Onze focus ligt op spreiding van uw portfeuille, het beheersbaar houden van uw risico's, lage kosten en rendement op de lange termijn. Sparen kan daar ook nadrukkelijk een onderdeel van uitmaken.


Vermogensplanning gaat verder dan vermogensadvies

Mijn vermogen laten beheren; is dat niet overdreven? Kan ik dat niet beter zelf? Wij denken van niet. Te vaak wordt vergeten dat aan mogelijk hoge rendementen ook grote risico's vast zitten.

Uw beleggingen zijn slechts onderdeel van uw financiële- en/of totale vermogenspositie. Pas nadat vanuit AAZ Life Planning een volledige inventarisatie & analyse is gemaakt en uw wensen en doelen zijn geformuleerd, kan een persoonlijk advies worden samengesteld. Dat vergt investering in tijd en aandacht voor elkaar; essentieel denken wij, want "Hoe kunnen we iets over uw geld zeggen, als we u niet kennen?"


De beleggingstrategie zelf

Risicospreiding door diversificatie is één van de belangrijkste uitgangspunten. Een brede spreiding van de beleggingen over meerdere markten, sectoren en beleggingsklassen verlaagt de risico's bij tenminste gelijkblijvende verwachte beleggingsopbrengsten. Uw doelen, kennis en ervaring, risicobereidheid en beleggingshorizon worden in kaart gebracht. Zo ontstaat uw beleggingsprofiel. Middels een vast stappenplan wordt er vanuit een macro-economische visie een vermogensallocatie opgesteld; hierin wordt aangegeven in welke beleggingscategorieën we willen beleggen en op welke wijze we hier invulling aan gaan geven. Wij kiezen voor rust in de portefeuilles. Posities met een duidelijke visie en doel. Dat slaapt een stuk lekkerder. Lees hier meer over de rendementen van diverse beleggingsstrategieën.


Honorering

Uiteraard betaalt u bij ons een vergoeding voor onze diensten. Onze fee is afhankelijk van de omvang van het vermogen en hetgeen wij in totaal voor u als relatie aan dienstverlening mogen doen. Maar anders dan bij actief vermogensadvies ligt bij ons de nadruk op het structureel laag houden van de kosten. Zo ontvangen wij in principe geen vergoedingen (kickbacks) van de verschillende aanbieders. Ook onze courtage voor aan- en verkopen liggen bij ons beduidend lager dan gebruikelijk in de markt. Dat scheelt soms al snel een paar procent per jaar.

Immers hoge kosten (lees: actief beheer!) vragen om een hoog rendement! Met alle risico's van dien. Transacties en provisies zijn niet ónze drijfveer. We willen er qua verdiensten ook niet van afhankelijk zijn. Onze vergoeding loopt bij voorkeur buiten de beleggingen om. AAZ is niet gebonden aan banken, fondsen of vermogensbeheerders. Wel zo transparant!


Geïnteresseerd?

Bent u op zoek naar een strategische benadering, transparant vermogensbeheer en planmatige aanpak? Wilt u niet langer wakker liggen en overgeleverd zijn aan de waan van het moment? Neem dan direct contact met ons op. Een kennismakingsafspraak is zo gemaakt. Alles begint uiteindelijk met een goed persoonlijk gesprek.

AAZ Adviesgroep is uw financieel adviseur als het gaat om onafhankelijk vermogensbeheer in de regio Zevenbergen, Etten-Leur en Breda.

Daarom kiest u voor AAZ vermogensadvies

 

 • Wetenschappelijk benadering en aanpak
 • Lage kosten & risico's
 • Persoonlijk plan van aanpak
 • Mondiale en lange termijn focus
 • Wereldwijde spreiding

Een goed plan voor de langere termijn

Gerelateerde diensten

  • Financiële Coaching en Lifeplanning

   Financiële Coaching en Lifeplanning

   Samen met u brengen we uw financiële situatie, wensen en mogelijkheden in kaart. Deze gegevens zetten we uit tegen de tijd, waarin we belangrijke gebeurtenissen, risico's en inkomenshiaten helder in beeld brengen.

  • Pensioen

   Pensioen

   Hoe hoog is uw pensioen als u stopt met werken? Kunt u van dat bedrag op een prettige manier leven? En zo niet, wat doet u daar aan?

  • Hypotheken

   Hypotheken

   Ziet u door de bomen het bos niet meer? Onze onafhankelijke adviseurs staan u graag met raad en daad terzijde om u op hypotheekgebied te adviseren en ondersteunen.

  • Bankzaken

   Bankzaken

   Betalen, sparen en kredieten. Het lijken eenvoudige diensten die u overal kunt regelen, maar het gaat wel om uw geld.

  • Fiscaliteiten

   Fiscaliteiten

   Fiscale zaken, waaronder de belastingaangifte, zijn een vak apart.

  • Brochure voor particulieren

   Brochure voor particulieren

   Bekijk onze brochure voor particulieren.

Referenties

 • Rene Huijbregts
  Rene Huijbregts Klant sinds 1993
  Rene Huijbregts
  Rene Huijbregts Klant sinds 1993
  "...Eigenlijk gun je iedereen een zakenrelatie met de AAZ-groep en René, maar hoe vertel je wat je ervaart, hoe vertel je hoe goed iemand of een bedrijf is. Het zijn echte gedreven en uitermate betrouwbare professionals waarmee je als bedrijf evenals privé meer dan zaken kunt doen, getuigen de periode (vanaf 1993) die ik/wij als meer dan kritische klant(en) van de AAZ-groep heb mogen genieten en profiteren van de voordelen die dit ons al opgeleverd heeft, (zowel privé als zakelijk)..."
 • Jeroen le Rütte
  Jeroen le Rütte Klant sinds 1997
  Jeroen le Rütte
  Jeroen le Rütte Klant sinds 1997
  "Wij vinden dat AAZ aandacht besteedt aan wat voor de klant de beste oplossing is. AAZ denkt mee en komt met ideeën. AAZ helpt je met het maken van keuzes, en schuwt daarbij scherpe feedback niet. Dat is niet altijd prettig op het moment zelf, maar heeft ieder van ons op het juiste moment in beweging gebracht. De kosten zijn vooraf inzichtelijk. Voor vragen kun je altijd terecht, AAZ neemt zorg uit handen. Je hoeft niet zelf achter verzekeringen aan, maar gewoon je handtekening zetten op een goed contract. Dat is fijn."
 • Johan Klink
  Johan Klink Klant sinds 2008
  Johan Klink
  Johan Klink Klant sinds 2008
  "Er wordt iedere keer naar het totaalplaatje gekeken. Of je nu komt met een vraag over sparen, over je pensioen of een verzekering; alles wordt afgezet tegen het totaalplaatje wat in de loop der tijd met de verschillende gesprekken tot stand is gekomen."
 • Ben Gelens
  Ben Gelens Klant sinds 2010
  Ben Gelens
  Ben Gelens Klant sinds 2010
  "Face to face contact is nooit een probleem, er wordt net zo makkelijk een afspraak ingepland bij AAZ op kantoor als bij mij thuis. Bij AAZ wordt je altijd prompt geholpen met complexe financiële vraagstukken maar ook met de belastingaangifte en verzekeringen zijn ze mijn partij."

Kopje koffie?

Wij geloven in persoonlijk contact

Elke samenwerking begint met een goed gesprek en een lekkere kop koffie. Neem contact op met ons kantoor voor het maken van een vrijblijvende afspraak. Wij verheugen ons op de kennismaking.

Actueel

 • Financieel advies voor uw werknemers

  Financieel advies voor uw werknemers

  De Federatie Financieel Planner heeft werkgevers opgeroepen om, tijdens cao-onderhande...
 • Hoezo ‘succesvol’ pensioenakkoord? Het blijft pappen en nathouden.

  Hoezo ‘succesvol’ pensioenakkoord? Het blijft pappen en nathouden.

  “Genoeg geld voor later” is voor iedere Nederlander toch wel iets wat altijd in het ac...
 • Wat als uw partner overlijdt? Regel het nu!

  Wat als uw partner overlijdt? Regel het nu!

  Als Financial Life Planners is een van de taken van AAZ dat we aan het begin van onze ...