• Onafhankelijke financiële coach | AAZ Adviesgroep
  • Pensioen | AAZ Adviesgroep
  • SW1_5619_klein
  • pensioen 2

Koopwoningen zijn een steeds betere optie voor huurders

De betaalbaarheid van koopwoningen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Dit is goed nieuws voor huurders.Vooral voor die huurders die twijfelen of het voor hen inmiddels interessanter is geworden om te kopen in plaats van te huren.

Koopwoningen zijn een steeds betere optie voor huurders

Als adviesbureau hebben wij het al diverse keren voor relaties doorgerekend, en steeds vaker blijkt kopen financieel aantrekkelijker te zijn dan huren. De lage huizenprijzen en de lage hypotheekrente maken dat de maandlasten relatief laag blijven bij koop. Kortom, de betaalbaarheid van een huis is sinds jaren niet zo gunstig geweest.

Ook het verplicht aflossen van een hypotheek (dit is ingevoerd in 2013) blijkt geen roet in het eten te gooien. Natuurlijk, het brengt hogere lasten met zich mee omdat er verplicht afgelost moet worden. Maar dan nog is het totaalplaatje in veel gevallen positief. Als we terugkijken kenden we in 2008 de hoogste gemiddelde maandlasten voor nieuwe huiseigenaren per maand. De huizenprijzen waren zeer hoog. En de hypotheekrente van 10 jaar vast lag toen rond de 6%. Dit is inmiddels gedaald naar 4%. Steeds vaker kunnen we onze relaties adviseren om een huis te kopen in plaats van te blijven huren. En wat is nou mooier dan te investeren in je eigen stenen en je eigen thuis?

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief