• Onafhankelijke financiële coach | AAZ Adviesgroep
  • Pensioen | AAZ Adviesgroep
  • SW1_5619_klein
  • pensioen 2

Aflossen op de hypotheek: goed voornemen of niet?

Met de campagne Aflossingsblij willen de Nederlandse Vereniging van Banken en de verzekeraars mensen met een aflossingsvrije hypotheek aansporen om in actie te komen. Bijvoorbeeld door deze (deels) af te lossen. Heeft u ook een aflossingsvrije hypotheek? En staat aflossen op uw lijstje van goede voornemens? Let dan op het volgende! 

Aflossingsvrij problemen

Een aflossingsvrije hypotheek lijkt ideaal, maar soms kunnen er problemen ontstaan na verloop van tijd. Bijvoorbeeld wanneer:

  • De hypotheek over enkele jaren afloopt.
  • Het recht op hypotheekrenteaftrek binnenkort verloopt (na dertig jaar looptijd).
  • U bijna met pensioen gaat.

Zeker als meerdere van deze situaties zich tegelijkertijd voordoen, bestaat de kans dat u in de problemen komt. U heeft vast wel eens in de krant gelezen over met name oudere mensen die hierdoor gedwongen worden om hun huis te verkopen. Aflossen lijkt dus het devies!

Nadelen van aflossen

Maar ondanks alle aflossingsblij-reclames kan aflossen ook nadelig uitpakken. Bijvoorbeeld wanneer u na het aflossen geen spaargeld meer over zou hebben om financiële tegenslag op te vangen. Geld dat in stenen zit, kunt u immers niet meer uitgeven aan iets anders.

Financial life planning

Hoewel uw hypotheek een belangrijk onderdeel is van uw financiële ‘huishouding’, is het niet de enige factor waar u rekening mee moet houden. Zeker wanneer u overweegt af te gaan lossen is het een goed moment om álles eens onder de loep te nemen.

Hoe ziet u uw financiële toekomst voor zich? Hoe is het met uw oudedagsvoorziening gesteld? Wilt u straks de kinderen op weg helpen met hun studie of eerste woning? Heeft u vermogen dat u niet in het aflossen van de hypotheek wilt stoppen, maar wél wilt laten groeien? Wilt u – nu of later – een deel van de overwaarde nog benutten? Kunt u dan nog een financiering krijgen en tegen welke voorwaarden? Kortom, wat zijn uw wensen en doelen en wat is haalbaar? Financial Life Planning van AAZ Adviesgroep helpt u hierbij. We kijken verder dan alleen de hypotheek en nemen álles mee in de overweging. Niet alleen vandaag, maar doorlopend. Immers, alles is aan verandering onderhevig. U zelf toch ook?

Meer weten?

Wilt u in 2020 ook blij worden, al dan niet door aflossing van uw hypotheek? AAZ Adviesgroep staat u graag bij. Maak een vrijblijvende afspraak op ons kantoor in Zevenbergen en we vertellen u graag hoe onze Financial Life Planning u verder kan helpen.

Aflossen op de hypotheek: goed voornemen of niet?

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief