• Onafhankelijke financiële coach | AAZ Adviesgroep
  • Pensioen | AAZ Adviesgroep
  • SW1_5619_klein
  • pensioen 2

Beleggen in cryptomunten: de voor- en nadelen

“Koers van Bitcoin naar recordhoogte gestegen”, “Elon Musk twittert Dogecoin naar record”, “Ethereum wordt betaalmiddel in Japanse winkels”. Bijna elke dag zijn cryptomunten zoals Bitcoin wel in het nieuws. En nagenoeg altijd gaat het over nieuwe recordwaardes. Tijd om ook in te stappen? Of zit er een addertje onder het gras? 

Waarom beleggen in cryptomunten?

Wie alleen maar afgaat op de nieuwsberichten, zou denken dat beleggen in cryptomunten (ook wel cryptocurrency genoemd) een goudmijn is. En voor sommige mensen is het dat ook, zeker voor degenen die vroeg zijn ingestapt. In 2010 kostte één bitcoin € 0,10. In april 2021 is die ene bitcoin € 46.930 waard. En ook andere cryptovaluta kenden enorme koersstijgingen in korte tijd. Toch heeft die snelle stijging ook een keerzijde. Want wat omhoog gaat, kan – zeker bij cryptovaluta – ook weer snel omlaag gaan. Waardedalingen van 20% in één week zijn niet uitzonderlijk. Daar moet je dus tegen kunnen.

Cryptocurrency: spannende hobby

Beleggen in cryptomunten kan zeker een leuke hobby zijn voor als u wat geld over hebt en daar graag wat spanning mee opzoekt. In het casino wint het huis uiteindelijk altijd; bij cryptomunten is de kans dat u zelf als winnaar uit de bus komt, waarschijnlijk wat groter. Maar de volatiliteit van cryptomunten is minder geschikt om er het fundament onder uw financiële planning mee te bouwen. Maar… het blijft speculeren!

Alternatief voor cryptomunten

U kunt beter zoeken naar een wat stabieler alternatief. Want u moet er toch niet aan denken dat de waarde van uw digitale munten opeens keldert, vlak voordat u met pensioen zou gaan? Zeker wanneer u bedenkt dat het zelf opbouwen van vermogen voor uw pensioen in de toekomst nog belangrijker wordt dan het nu al is.

Financial life planning: toekomstgericht beleggen

Uw hele vermogen in Bitcoin steken, dat wordt ‘m dus niet. Maar wat dan wél? Bij AAZ Adviesgroep weten we dat het plannen van uw financiële toekomst maatwerk is. Daarom nemen we de tijd om u en uw wensen te leren kennen. Op basis daarvan maken we met u een plan voor de lange termijn. Beleggen, maar ook sparen, kunnen daarin een plaats innemen.

Risicospreiding en langetermijnvisie

Bij onze beleggingsstrategie gaan we niet voor snelle winst en continue aan- en verkopen in de portefeuille, maar kiezen we juist voor risicospreiding en een langetermijnvisie. Want hoewel ook beleggen risico’s op snelle koersdalingen en -stijgingen met zich meebrengt, tonen de cijfers aan dat een meer behoudende strategie op de langere termijn nagenoeg altijd een goed rendement oplevert. Een solide basis voor uw toekomst.

Meer weten?

Wilt u advies op maat over uw financiële toekomst? En zoekt u daarbij meer zekerheid dan cryptomunten zoals Bitcoin u kunnen bieden? Maak dan kennis met de financial life planning van AAZ Adviesgroep. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking. We vertellen u graag alles over onze visie en werkwijze.

Beleggen in cryptomunten: de voor- en nadelen

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief