• Onafhankelijke financiële coach | AAZ Adviesgroep
  • Pensioen | AAZ Adviesgroep
  • SW1_5619_klein
  • pensioen 2

Betalen over je spaargeld? Zo ver hoeft het niet te komen.

De negatieve spaarrente is een feit. Steeds meer banken brengen kosten in rekening boven een bepaald spaarsaldo. En die 'betalen vanaf'-grenzen worden versneld naar beneden bijgesteld. Tijd om in actie te komen! 

Vergis je niet: hoewel het voor de vermogende Nederlander lijkt alsof hij door de bank ‘gestraft’ wordt voor het opbouwen van vermogen, brengt deze negatieve spaarrente ook voor banken zelf risico’s met zich mee. Bijna een kwart van de mensen is inmiddels bezig over te stappen naar een andere bank en bezig hun vermogen te spreiden. Wij voorspellen u, dat het slechts een kwestie van tijd zal zijn voordat ook bankklanten met kleine vermogens gaan betalen over hun spaargeld.

Beleggen als alternatief én noodzaak

Ook blijven zoeken naar een bank die nog wél een beetje rente betaalt, is maar een tijdelijke oplossing. Tel daarbij de inflatie en de vermogensrendementsheffing op, en je begrijpt dat het tijd is voor actie. Ook voor jou.

Maar wat zijn de alternatieven? Je bank zal al snel suggereren om extra af te gaan lossen op de hypotheek. Is dat eigenlijk wel zo slim? Of je kunt natuurlijk nog altijd geld in een oude sok onder het matras gaan bewaren.

Er is natuurlijk een veel beter alternatief: beleg structureel met een deel van je vermogen. Met het oog op de toekomst is het eigenlijk zo dat beleggen werkelijk een noodzaak is, want je spaargeld brengt niets meer op. Sterker nog, het gaat je geld kósten, terwijl je je vermogen in de toekomst meer nodig hebt dan ooit tevoren, want je moet zelf meer gaan betalen. Kijk maar eens naar het nieuwe pensioenakkoord: de mensen blijven beleggen, ook ná de ingang van het pensioen.

Tijd voor een andere aanpak!

Ben je – net als vele andere Nederlanders – niet bereid te betalen voor het stallen van je spaargeld bij de bank? Of wil je een beter rendement? Kies dan voor een volwassen aanpak en begin met beleggen!

Wel is het zaak om dat zo zorgvuldig mogelijk te doen, want beleggen brengt risico’s met zich mee. Het is daarom belangrijk jezelf hierover goed te laten adviseren. Bij AAZ Adviesgroep kijken we niet naar snelle winsten op de korte termijn, maar voorzien we je van een gedegen, toekomstgericht beleggingsadvies. Altijd met een gedegen plan van aanpak.

Ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van vermogensadvies en Financial Life Planning? Laat je verrassen en neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijke kennismaking.

Betalen over je spaargeld? Zo ver hoeft het niet te komen.

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief