• Naamloos
  • Naamloos2

Een beter milieu. Goed voor de planeet én uw portemonnee!

Een beter milieu begint bij jezelf. Dat was vroeger al de slogan en vandaag de dag geldt dat eigenlijk nog steeds. Want als we het van de daadkracht van onze wereldleiders moeten hebben, kunnen we nog lang wachten. Begin daarom zelf alvast met duurzaam leven. Goed voor het milieu én voor uw portemonnee!

Energie besparen

U kunt op verschillende manieren een steentje bijdragen aan een beter milieu. Een heel goede manier om dat te doen, is door energiebesparende maatregelen te nemen in uw woning. Daarmee kunt u meer wooncomfort realiseren, bijvoorbeeld omdat uw woning beter geïsoleerd is, en dus behaaglijk warm blijft. Maar u profiteert ook financieel. Uw energielasten gaan immers omlaag en in veel gevallen stijgt de waarde van uw woning.

Uw woning verduurzamen

Er zijn verschillende manieren om uw woning te verduurzamen. Een HR-ketel en isolatie zijn bijvoorbeeld een goede start. Ook het aanbrengen van HR++-beglazing of energiezuinige kozijnen en deuren kunnen uw energieverbruik terugdringen. Zelf energie opwekken? Dat kunt u doen met zonnepanelen. Voor de aanschaf van zonnepanelen krijgt u geen subsidie, maar omdat u – wanneer u energie teruglevert aan het net – door de overheid gezien wordt als kleine ondernemer, kunt u wel de BTW terugkrijgen van uw zonnepanelen. Wilt u overstappen naar een warmtepomp? Daarvoor heeft de overheid wél een subsidieregeling. Tot 2021 krijgt u, afhankelijk van het apparaat dat u aanschaft, een subsidie tot € 2.500. Voor deze maatregelen heeft u wel wat spaargeld nodig.

Haal energie uit uw hypotheek

Verhuisplannen? Neem duurzaamheid dan mee in uw hypotheek! Wanneer u een nieuwbouwwoning koopt die nul-op-de-meter is, kunt u maar liefst € 25.000 extra lenen bovenop uw maximale hypotheekbedrag. Dat lijkt veel, maar als u bedenkt dat u in zo’n woning geen energielasten hebt, bent u onder de streep voordeliger uit. Koopt u een bestaande woning? Ook dan zijn er mogelijkheden om uw woning te verduurzamen. Want terwijl u zonder energiebesparende maatregelen slechts 100% van de taxatiewaarde van de woning kunt financieren, kunt u tot 106% lenen wanneer u energiebesparende maatregelen aanbrengt in de woning. Een energieadviseur kan u helpen bij het maken van de juiste keuzes. Hierbij is ook de NHG van toepassing, waardoor u een lagere rente betaalt over uw hypotheek. Bovendien is een duurzaam huis meer waard. Uw investering verdient zichzelf dus terug.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de manier waarop u uw woning kunt verduurzamen, zodanig dat niet alleen het milieu maar ook uw banksaldo daarvan profiteert? Maak gerust eens een afspraak op ons kantoor. Wij kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste hypotheek.

Een beter milieu. Goed voor de planeet én uw portemonnee!

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief