• Onafhankelijke financiële coach | AAZ Adviesgroep
  • Pensioen | AAZ Adviesgroep
  • SW1_5619_klein
  • pensioen 2

Financieel advies voor uw werknemers

De Federatie Financieel Planner heeft werkgevers opgeroepen om, tijdens cao-onderhandelingen, ook het aanbieden van financiële planning aan werknemers te bespreken. Het nieuwe, individuelere pensioenstelsel legt namelijk volgens de FFP ook meer gewicht op de zorgplicht van werkgevers. Wij zijn het daar helemaal mee eens. Sterker nog: we helpen werkgevers hier al bij!

Meer dan pensioen

AAZ Adviesgroep is al jarenlang actief als collectief pensioenadviseur. In die hoedanigheid zitten we maandelijks met werkgevers en werknemers aan tafel. Daarbij draait het eigenlijk al lang niet meer alleen om de pensioenen, want het puur en alleen uitleggen van een pensioenregeling is niet genoeg. Mensen komen daardoor onvoldoende in beweging en werkgevers zien in dat zij hun werknemers beter moeten begeleiden bij de ingewikkelde financiële vraagstukken uit hun leven.

Juiste beslissingen

Er zijn enkele cao’s waarin het periodiek opstellen van een financieel plan vanaf een bepaalde leeftijd al is opgenomen. Vorig jaar zijn we benaderd door een middelgroot bedrijf uit een van deze branches met ongeveer 450 medewerkers, met de vraag om daarin te voorzien. Zo zouden de medewerkers meer inzicht krijgen in hun financiële positie en kunnen ze de juiste beslissingen nemen voor de toekomst.

Succesvolle pilot

De medewerkers waren aanvankelijk wat sceptisch. Maar de pilotfase van deze begeleiding is vorig jaar succesvol afgerond en we zien dat het nu, nog eens zes maanden later, echt begint te leven binnen alle geledingen van het bedrijf. We hebben sindsdien dan ook heel wat mensen kunnen ondersteunen bij het nemen van financiële beslissingen en het krijgen van meer inzicht. Zeker nu het pensioenstelsel helemaal op de schop lijkt te gaan, is dat geen overbodige luxe.

Meer weten?

Ook voor uw medewerkers is het goed om hun financiële positie van tijd tot tijd eens goed te laten onderzoeken en op basis daarvan een advies te krijgen voor de toekomst. AAZ Adviesgroep kan uw medewerkers daarin bijstaan. Want hoe het nieuwe pensioenstelsel er ook uit komt te zien: dat er veel gaat veranderen, is wel zeker. Professionele ondersteuning is dus meer dan welkom. Wilt u weten hoe we ook uw medewerkers kunnen voorzien van advies? Neem gerust contact op voor een afspraak.

Financieel advies voor uw werknemers

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief