• Onafhankelijke financiële coach | AAZ Adviesgroep
  • Pensioen | AAZ Adviesgroep
  • SW1_5619_klein
  • pensioen 2

Het belang van een betrouwbare vermogensadviseur

Beleggers worden sinds jaar en dag werkelijk 'gebombardeerd' met berichten in de media over gebeurtenissen die grote gevolgen voor hun financiële positie zouden hebben. Tot op de dag van vandaag handelen veel beleggers daar vervolgens naar en kopen of verkopen hun aandelen op basis van het nieuws. Wij noemen dat de Noise Market. De langetermijncijfers tonen telkens aan dat dat eigenlijk heel onverstandig is. Een goede vermogensadviseur kan u helpen bij het opbrengen van de broodnodige zelfbeheersing.

Volatiele markt

Van de historische hoogtepunten van de Dow Jones en de NASDAQ in 1999 tot de totale ineenstorting in 2002. Van huizenprijzen die als nooit tevoren stegen in 2005 tot het faillissement van Lehman en de verkoop van Merrill in 2008 De volatiliteit van de markt zorgt ervoor dat beleggers zich soms als verlamd kunnen voelen, als ze stilzitten en niets doen op dit soort impactvolle momenten. Terwijl de cijfers laten zien dat iemand die in mei 1999 voor € 10.000 in Amerikaanse aandelen had belegd en deze belegging had aangehouden, vandaag een aandelenportefeuille van zo’n € 28.000 zou hebben!

Laat u niet leiden door emoties

Vooropgesteld: niemand heeft een glazen bol. Maar wanneer u geconfronteerd wordt met ontwikkelingen op korte termijn, is het gemakkelijk om de potentiële voordelen van beleggen op lange termijn uit het oog te verliezen en u door emoties te laten leiden. Daar kunt u best een beetje hulp en coaching bij gebruiken. Een betrouwbare financieel adviseur kan voor u een beleggingsportefeuille samenstellen die past bij uw wensen en risicobereidheid en kan u de expertise, visie en ondersteuning bieden om het doel niet uit het oog te verliezen en uw hoofd koel te houden.

Meer weten?

Uit onderzoek blijkt dat beleggers bij hun keuze voor een vermogensplanner met name gemoedsrust en veiligheid voorop stellen. U ook? Dan is AAZ Adviesgroep voor u de juiste keuze. Wij waaien niet met alle winden mee, maar opereren vanuit Financial Life Planning. We gaan, net als u, voor een solide resultaat op de lange termijn. Meer weten over ons beleggingsbeleid en wat wij als Life Planners voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact op voor een afspraak.

Het belang van een betrouwbare vermogensadviseur

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief