• Onafhankelijke financiële coach | AAZ Adviesgroep
  • Pensioen | AAZ Adviesgroep
  • SW1_5619_klein
  • pensioen 2

Het goede doen én goed doen

Vindt u duurzaamheid en het klimaat belangrijk? Dan laat u dat waarschijnlijk via uw koopgedrag én in de stembus zien. Maar ook met uw beleggingen kunt u invloed uitoefenen. Het is dan echter wel zaak om een goede balans te vinden tussen duurzaamheid en het gewenste beleggingsresultaat.

Wat vindt u belangrijk?

Om een portefeuille samen te stellen die rendement en duurzaamheid combineert, zijn er verschillende mogelijkheden. Natuurlijk: alles begint bij het kiezen voor bedrijven met een betrouwbare track record en hoge verwachte rendementen. Heeft u die basis eenmaal gelegd? Dan kunt u gaan kijken naar wat u zelf belangrijk vindt. Is dat het broeikaseffect en emissies uit fossiele brandstofvoorraden? Dan kunnen we bijvoorbeeld onderzoeken welke bedrijven in diverse sectoren het best en het slechtst scoren op dat gebied en op basis daarvan de portefeuille samenstellen.

Global view en duurzaamheid per sector

Het is noodzakelijk om de ondernemingen wereldwijd, per sector te onderzoeken op duurzaamheidsaspecten. Een supermarktketen bijvoorbeeld verbruikt stroom van een nutsbedrijf en doet vaak zaken met een transportbedrijf. Door te kiezen voor een supermarktketen die ook hier duurzame keuzes maakt, draagt u met uw belegging écht bij aan het verlagen van de milieu-voetafdruk. Omgekeerd kunt u een supermarktketen met slechtere milieucijfers uitsluiten van uw portefeuille. Voor de individuele belegger is dit een bijna niet uitvoerbaar proces.

Kostenbesparing en rendement

Wilt u ook duurzaam beleggen mét toch ook een goed rendement? Door uit te gaan van een robuust beleggingsfundament en tegelijk rekening te houden met duurzaamheid creëren we een kostenbesparende aanpak. Een beleggingsstrategie die ervoor zorgt dat u uw duurzaamheidsdoelstellingen kunt nastreven, zonder dat het ten koste gaat van uw rendement.

Meer weten?

Bij AAZ kunnen we u helpen bij het samenstellen van een beleggingsportefeuille die zorgt voor rust en rendement. Zónder slapeloze nachten over de opbrengst of over de milieu-effecten van uw beleggingen. Meer weten? Maak een afspraak op ons kantoor, zodat we u er meer over kunnen vertellen.

Het goede doen én goed doen

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief