• Onafhankelijke financiële coach | AAZ Adviesgroep
  • Pensioen | AAZ Adviesgroep
  • SW1_5619_klein
  • pensioen 2

Hypotheek voor ZZPérs… meer mogelijk vanaf 1 december 2016?!

Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) maakt het vanaf 1 december 2016 mogelijk voor  ZZp’ers om al na twaalf maanden zelfstandigheid een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te sluiten. Tot voor kort moesten zelfstandig ondernemers ten minste drie jaar actief zijn als zelfstandige.

Maatschappelijk ontwikkelingen

Ruim 1,28 miljoen Nederlanders verdienen hun hoofdinkomen als ZZP'er. De behoefte aan een financiering van een eigen woning leeft onder veel van hen, maar zij ervaren hoge drempels.  Het WEW (Waarborgfonds Eigen Woningen) stelt dat iedereen gelijke kansen en mogelijkheden moet hebben voor een verantwoorde financiering van de eigen woning, ongeacht de aard van het dienstverband en contractvorm.

 

Snel, laagdrempelig en verantwoord

Het bepalen van een goed bestendig inkomen vraagt om uitgebreide expertise. Zelfstandigen en hun hypotheekadviseurs lopen nog regelmatig tegen moeilijkheden aan bij het aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Om deze reden heeft het WEW de samenwerking met experts gezocht. Zij stellen het toetsinkomen vast, op een manier die goed aansluit bij de huidige arbeidsmarkt. Er wordt meer gekeken naar iemands verdiencapaciteit, waarbij het niet uitmaakt binnen welke contractvorm iemand zijn inkomen heeft verdiend.

Met het inschakelen van deze experts wordt door de WEW het proces vergemakkelijkt. Na bepaling van het toetsinkomen wordt het reguliere hypotheektraject met ondersteuning van een financieel adviseur gevolgd. Zo kan een eigen woning door ZZP’ers sneller en laag drempeliger worden aangeschaft. Bovendien biedt de hypotheek met NHG voor ZZP’er én geldverstrekker minder financiële risico’s.

Wat kunnen wij voor u doen ?

 “Wij zijn er van overtuigd dat met dit initiatief de drempels  worden verlaagd voor ZZP’ers om een verantwoorde financiering voor een eigen woning te verkrijgen.  Veel ZZP’ers gaan hier voordeel van ondervinden"

Vanaf 1 december kunnen zelfstandigen terecht bij o.a. RegioBank voor een hypotheek met NHG.

 

Bent  u ZZP’er en wilt u weten wat voor u de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met ons kantoor via telefoonnummer 0168-331010 of via email info@aaz-adviesgroep.nl

 

Een afspraak is zo gemaakt!

Hypotheek voor ZZPérs… meer mogelijk vanaf 1 december 2016?!

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief