• Onafhankelijke financiële coach | AAZ Adviesgroep
  • Pensioen | AAZ Adviesgroep
  • SW1_5619_klein
  • pensioen 2

Onafhankelijk totaaladvies over uw hypotheek: een absolute must

Een hypotheek afsluiten is één van de belangrijkste financiële beslissingen die u in uw leven neemt. Ga maar na: u gaat voor tientallen jaren een financiële verplichting aan. Alle reden dus om de nodige aandacht te besteden bij de keuze van een hypotheek. Gelukkig hoeft u dat niet helemaal alleen te doen. Zorg er echter wel voor dat uw hypotheekadviseur écht onafhankelijk is en samen met u verder kijkt dan alleen de maandlast van vandaag. 

Een hypotheek bestaat uit meer dan rente alleen

Veel mensen denken nog steeds dat het bij het kiezen van een hypotheek alleen maar draait om een zo laag mogelijke rente. Dat is ook de manier waarop geldverstrekkers u, de aanstaande huiseigenaar, proberen te interesseren in hun product. Toch is er meer dan alleen maar de laagste hypotheekrente. U moet zich bij het afsluiten van een hypotheek namelijk meer vragen stellen. Hoe flexibel is de hypotheek? Is die mee te verhuizen als u in de toekomst een andere woning koopt? Is extra aflossen mogelijk? Zo ja, wat zijn de voorwaarden, hoe zit het met boetebedingen? Dit zijn nog maar een paar vragen die u zich zou moeten stellen bij het kiezen van de beste hypotheek.

Past de hypotheek in uw totale financiële planning?

Een hypotheek is voor veel mensen het fundament van hun financiële planning. Het gaat om een aanzienlijke schuld, waaraan u een groot deel van uw maandelijkse budget uitgeeft. Dus moet u ook letten op de betaalbaarheid in de toekomst. Wanneer u uw baan verliest of arbeidsongeschikt raakt, moeten de maandlasten nog steeds te dragen zijn. En mocht u komen te overlijden, dan moeten uw nabestaanden een uitkering krijgen waarmee ze de hypotheek geheel of gedeeltelijk af kunnen betalen.

Onafhankelijke hypotheekadviseur of de adviseur van de bank?

De laatste jaren sluiten steeds meer mensen hun hypotheek af bij een onafhankelijke hypotheekadviseur, in plaats van bij een bank. Dit is niet zonder reden. De adviseurs van banken hebben namelijk maar een beperkte keuze in hypotheekproducten. Daarmee ontstaat al snel een situatie als in de aloude reclame: ’Wij van WC eend adviseren u WC eend’.

Anticipeer op de toekomst

Elk jaar komt de overheid met wetswijzigingen die zijn gericht op het verlagen van de eigenwoningschuld en het beperken van de hypotheekrenteaftrek. Onze verwachting is dat deze binnen afzienbare termijn komt te vervallen. De woning en hypotheekschuld zullen in de toekomst worden overgebracht naar box III. De vermogensrendementsheffing is inmiddels al opgeschaald, met als doel meer belasting betalen in box III. Dit jaar worden de huiseigenaren zonder hypotheekschuld ook nog eens geconfronteerd met de afschaffing van Wet Hillen. Ook het benutten van overwaarde in de woning voor de oude dag wordt een steeds groter probleem. Zo maar even een paar voorbeelden van wat er staat te gebeuren.

Uw hypotheek via AAZ Adviesgroep

Wanneer u kiest voor een onafhankelijke adviseur, zoals AAZ Adviesgroep, heeft u de keuze uit vrijwel alle geldverstrekkers en bent u verzekerd van een breed advies. Bent u toe aan totaaladvies? Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn op het gebied van hypotheken? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen u graag alles over de diverse hypotheekvormen en hypotheekverstrekkers. We kijken daarbij naar uw volledige persoonlijke en financiële situatie, zodat u een advies krijgt dat precies op maat gesneden is.

Onafhankelijk totaaladvies over uw hypotheek: een absolute must

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief