• Onafhankelijke financiële coach | AAZ Adviesgroep
  • Pensioen | AAZ Adviesgroep
  • SW1_5619_klein
  • pensioen 2

Onrust op de markt. Houd uw hoofd koel!

De afgelopen dagen zijn de beurzen volatieler geworden. Dat heeft veel onrust veroorzaakt bij beleggers. Het is dan ook niet makkelijk om rustig te blijven, wanneer de koersen sterk dalen. Toch is het belangrijk om – juist nu – het hoofd koel te houden.

AAZ Adviesgroep hanteert een beleggingsbeleid en een strategie die is gebaseerd op enkele belangrijke pijlers. Bijvoorbeeld wereldwijde spreiding, een lange beleggingshorizon en de overtuiging dat de markt uiteindelijk zijn werk zal doen. Rendement en risico zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Volatiliteit maakt nu eenmaal deel uit van beleggen. Maar emotioneel reageren op de volatiele markt kan op de lange termijn schadelijker zijn voor het portefeuillerendement dan de daling van de markt zélf.

Artikel over vermogensbeheer

AAZ Adviesgroep werkt op het gebied van vermogensbeheer nauw samen met Dimensional Fund Advisors. Dit bedrijf publiceert regelmatig interessante artikelen, waarin de diverse facetten van vermogensbeheer nader worden belicht. Vaak zijn deze artikelen wat academisch geschreven en daardoor niet altijd even leesbaar, maar het artikel dat Dimensional vandaag uitbracht, wilden we u niet onthouden. Het legt helder uit waarom het hoofd koel houden zo belangrijk is. Juist ook als het even wat onrustiger is op de beurs.

Meer weten?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen, of wilt u gewoon eens met ons bespreken wat de mogelijkheden voor u zijn op het gebied van beleggen en vermogensbeheer? Bel of mail ons gerust voor een afspraak. We leggen u graag uit hoe ons beleggingsbeleid in elkaar zit en waarom wij ervan overtuigd zijn dat dit de beste strategie is.

Onrust op de markt. Houd uw hoofd koel!

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief