• Onafhankelijke financiële coach | AAZ Adviesgroep
  • Pensioen | AAZ Adviesgroep
  • SW1_5619_klein
  • pensioen 2

Pensioen zelf regelen? Succes ermee!

Al jaren staan de pensioenen voor iedere Nederlander zwaar onder druk. Logisch, de financiële markten zijn wispelturig, rendementen vallen tegen en niemand wil nog op prognoses sturen en afgerekend worden. De wereld om ons heen is voorgoed veranderd.

Pappen & nathouden

Wat tot voor kort overbleef, was - en is nog steeds - langer doorwerken, meer premie betalen of gewoon met minder genoegen nemen. ‘Korten op de uitkering, weet u wel.’ Pensioenuitvoerders hebben klaarblijkelijk geen oplossing. Het is dan ook niet voor niets dat het nieuwe pensioenakkoord zo lang op zich laat wachten. Immers, niemand wil de verantwoordelijkheid nemen voor de uiteindelijke resultaten. Het zal uiteindelijk wel weer een pappen-en-nathouden-oplossing worden. Zijn we goed in, hier in Nederland.

Veel succes ermee!

Met de nieuwe Wet Verbeterde Premieregeling (WVP) wordt het probleem doorgeschoven naar de werknemers zelf. Onder het mom van ‘wij hebben geen oplossing, veel succes ermee’ is er nu voor pensioengerechtigden de mogelijkheid te kiezen voor en flexibele uitkering op basis van beleggingsresultaten. Op zich juichen wij dit enorm toe! Want mensen hoeven zo geen genoegen te nemen met een lage uitkering en moeten zelf hun eigen verantwoordelijkheid nemen.

Begeleiding bij pensioen

Waarin de wet echter tekort schiet, is bijvoorbeeld het feit dat de gelden belegd moeten blijven bij diezelfde uitvoerders. En die zijn niet in staat de mensen goed te begeleiden. De AFM wijst in een recent onderzoek op de risico’s hiervan en legt de vinger dus op de zere plek. Bedankt hiervoor!

Zelf pensioen regelen

Wij zijn er van overtuigd, dat met deze wet het begin is ingeluid van een nieuwe pensioenwereld waarin het individu het allemaal zelf mag gaan regelen. Want dat willen de meesten van ons toch zo graag? Dat vraagt natuurlijk wél doorlopend om het juiste inzicht, integrale planning en persoonlijk advies. Want alles alleen doen, wordt lastig. De grote vraag is dan ook: Door wie laat u zich begeleiden?

Meer weten?

Bij AAZ Adviesgroep hebben we een heldere visie op pensioen en vermogensbeheer. Lees bijvoorbeeld onze blog over het heft in eigen handen nemen. Wilt u meer weten over de manier waarop wij u hierbij kunnen helpen en begeleiden? Neem gerust contact op voor een afspraak. We vertellen u graag meer over onze visie.

Pensioen zelf regelen? Succes ermee!

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Daarom kiest u voor AAZ Adviesgroep

 

  • Wetenschappelijk benadering en aanpak
  • Lage kosten & risico's
  • Persoonlijk plan van aanpak
  • Mondiale en lange termijn focus
  • Wereldwijde spreiding

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief