• Onafhankelijke financiële coach | AAZ Adviesgroep
  • Pensioen | AAZ Adviesgroep
  • SW1_5619_klein
  • pensioen 2

Tips voor het bouwen van uw eigen huis

De huizenmarkt is booming en het kabinet wil het bouwen van nieuwe huizen sterk stimuleren. Uw eigen huis bouwen was nog nooit zo aantrekkelijk! Maar bij het bouwen van een eigen huis komen ook heel wat financiële zaken kijken. Laat u uw droomhuis bouwen? Met deze tips bent u overal op voorbereid. 

Maak goede afspraken

Wanneer u samen met uw partner een nieuw huis gaat bouwen, dan is het belangrijk om de financiële en fiscale gevolgen van uw keuzes goed door te laten rekenen. Laat u goed informeren en voorkom verrassingen. Meestal gaat het niet om uw eerste woning, dus het fiscale verleden van u en uw partner kan enorm van invloed zijn op de keuzes die u wilt maken.

Kies de beste hypotheekofferte

Bij nieuwbouw kunnen er door allerlei oorzaken vertragingen ontstaan. Kies daarom altijd voor een bank die bereid is om voor langere termijn een bindende offerte af te geven. Zo voorkomt u dat uw lasten opeens hoger worden dan verwacht, wanneer de bouw onverhoopt vertraagt. Er zijn op dit moment banken die bereid zijn de geldigheid van de offerte voor een periode van 12 maanden te garanderen. En is duurzaamheid voor u belangrijk? Dan is het goed om te weten dat er banken zijn die bereid zijn een hogere hypotheek te verstrekken, wanneer u zeer energiezuinige of zelfs een nul-op-de-meter-woning laat bouwen.

Houd rekening met calamiteiten

Een geschil met de aannemer. Een relatiebreuk. Baanverlies. Of zelfs het overlijden van u of uw partner. Niemand hoopt dat het gebeurt, maar dit soort calamiteiten komt helaas soms voor. Wij bespreken deze en andere risico’s graag met u en denken mee over manieren om de financiële gevolgen daarvan te verzekeren. Wist u bijvoorbeeld dat Nationale Hypotheek Garantie onder voorwaarden ook bij nieuwbouw toe te passen is?

Inzicht in de kosten

U ziet: bij nieuwbouw komt veel kijken. En dan hebben we het nog niet eens over zaken als een bouwdepot, de aftrekbaarheid van de hypotheek of meerwerk- en extra kosten. Wilt u graag uw eigen huis bouwen? Maar wilt u daarbij zoveel mogelijk inzicht in de kosten, de risico’s en de mogelijkheden voor financiering? Bij AAZ Adviesgroep staan we al jarenlang mensen bij die hun eigen huis gaan bouwen. Vertrouw op onze ervaring en expertise, zodat uw nieuwe huis een echt thuis wordt en geen luchtkasteel. Neem gerust contact op voor een afspraak!

Tips voor het bouwen van uw eigen huis

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief