• Onafhankelijke financiële coach | AAZ Adviesgroep
  • Pensioen | AAZ Adviesgroep
  • SW1_5619_klein
  • pensioen 2

Vakantiegeld, hoera!

Bent u in loondienst of krijgt u AOW of een WW-uitkering? Dan kijkt u, net als veel andere mensen, vast ieder jaar weer uit naar het moment dat het vakantiegeld wordt gestort in mei of juni. Waarom krijgt u dat geld eigenlijk niet gewoon maandelijks uitgekeerd? En waar geven Nederlanders hun vakantiegeld zoal aan uit? We zochten het voor u uit.

Uitgerust aan de slag

Vakantiegeld werd in de jaren zestig geïntroduceerd zodat arbeiders tijdens de betaalde vakantiedagen die ze sinds het begin van de twintigste eeuw hadden, ook daadwerkelijk op vakantie konden gaan. Dat is ook de reden dat het bedrag in één keer wordt uitgekeerd, vóór de zomer: zo was de kans groter dat het geld echt aan een vakantie zou worden besteed. Daarna kunnen ze weer uitgerust aan de slag.

Maandelijks vakantiegeld

Nog steeds zou 90% van de Nederlanders het vakantiegeld niet graag verspreid over het jaar krijgen, maar liever een keer per jaar. Toch zijn er enkele cao’s die precies dát doen en het vakantiegeld elke maand verrekenen. Het maandsalaris wordt daardoor iets hoger, maar het extraatje in mei of juni vervalt dan.

Op vakantie of sparen?

Wat doet u met uw vakantiegeld? Gaat u er daadwerkelijk van op vakantie, zoals 40% van de Nederlanders? Of gebruikt u het liever voor andere zaken, zoals sparen? Dat laatste wordt heel aantrekkelijk met de zomeractie van RegioBank, want wanneer u vóór 30 juni € 750 op een RegioBank-spaarrekening zet, ontvangt u een leuke waterdichte tas voor op het strand of op de boot. AAZ Adviesgroep is Zelfstandig Adviseur van de RegioBank en kan u helpen bij het openen van de spaarrekening!

Vakantiegeld, hoera!

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief