• Onafhankelijke financiële coach | AAZ Adviesgroep
  • Pensioen | AAZ Adviesgroep
  • SW1_5619_klein
  • pensioen 2

Waarom een DSI-adviseur?

U staat voor een belangrijke financiële beslissing. Het nemen van een hypotheek, een nieuwe verzekering, belegging of de financiering van een auto. Dan is het van groot belang dat uw adviseur betrouwbaar is. De adviseur die zich bij DSI registreert, vindt dat ook. Door zich te registreren bij DSI laat hij/zij namelijk zien dat hij deskundig en integer adviseert.

Wat betekent een DSI registratie voor u als klant?

Dat uw adviseur doet wat in uw belang is.

Een voorbeeld:
U wilt graag een bepaalde financiële dienst aanschaffen. Uw DSI-adviseur is op de hoogte van uw wensen voor de toekomst. Van hem of haar krijgt u een zorgvuldig en betrouwbaar advies. Geheel afgestemd op uw wensen en mogelijkheden, voor nu en later...

Uw DSI-adviseur:

  • heeft de juiste opleiding en werkervaring,
  • is op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving,
  • heeft een integriteitsprogramma gevolgd en volgt hierin een permanente educatie,
  • houdt zich aan de gedragscode. DSI bewaakt de naleving van deze code. Hierdoor is hij/zij beter in staat weloverwogen advies te geven.

Kortom: Kiest u voor een DSI-adviseur, dan weet u met wie u in zee gaat. Dat is een prettige gedachte!

Wat doet DSI?

DSI heeft ten doel het vertrouwen van de consument in de financiële markten te versterken door het verstrekken van een persoonsregistratie aan deskundigen binnen de financiële dienstverlening die aan bepaalde eisen voldoen op het gebied van deskundigheid, integriteit en werkervaring. Zij registreert hen in een openbaar register op www.dsi.nl.

Tevens verricht DSI de pre- en in-employment screening (DSI PES) voor financieel medewerkers op andere integriteitgevoelige functies. Ook organiseert DSI het beslechten van geschillen over beleggen tussen financiële ondernemingen onderling. Zij faciliteert bovendien de Tucht- en Geschillencommissie en de Commissie van Beroep.

Het werk van DSI is gericht op het bevorderen van de deskundigheid en de integriteit van de financiële dienstverlening. De geregistreerde deskundigen zijn vooral actief in de handel, de bemiddeling, de advisering en het beheer van financiële diensten en producten. De stichting DSI is in 1999 ontstaan op initiatief van en wordt breed gesteund door NYSE Euronext Amsterdam en de brancheorganisaties binnen de financiële wereld in Nederland.

DSI: Deskundigheid, Screening en Integriteit

Waarom een DSI-adviseur?

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief