• Onafhankelijke financiële coach | AAZ Adviesgroep
  • Pensioen | AAZ Adviesgroep
  • SW1_5619_klein
  • pensioen 2

Zenuwslopende tijden op de beurs? Geen paniek!

Na een ‘Zwarte Maandag’, waarop beurzen een overweldigende sell-off lieten zien en de AEX-index met een verlies van maar liefst 7,7% sloot, zagen we dinsdag weer een klein herstel. Afgelopen maandag waren de beurzen wereldwijd (zwaar) negatief en zagen de belangrijkste indices de grootste eendaagse daling sinds de financiële crisis in 2008. In Amerika werden de beurzen kort na de opening zelfs even stilgelegd nadat de markten ruim 8% (!) lager waren geopend.

Herstel op dinsdag

Dinsdag was weer een nieuwe dag. Een dag waarop de AEX-index herstelde en rond het middaguur weer boven de 500 punten noteerde. Een dag waarop de Dow Jones Index maar liefst 3,5% steeg, kort na opening. En een dag waarop andere Amerikaanse beurzen overwegend positief openden, waarbij de S&P500 en Nasdaq beiden een plus lieten zien van 3,4%.

Blijf rustig!

We hebben het al vaker gezegd, maar de kracht zit in de herhaling: het is zaak om – juist nu – rustig te blijven en niet overhaast te handelen. Natuurlijk: u heeft het als belegger op dit moment niet gemakkelijk. En het is enorm lastig om rustig te blijven, wanneer markten zo volatiel zijn. Maar we mogen niet vergeten dat volatiliteit nu eenmaal een onderdeel van beleggen is. En hoewel dat zenuwslopend kan zijn, kunnen beleggers meer kwaad dan goed doen door emotioneel te reageren en langetermijnstrategieën aan te passen als reactie op marktdalingen op korte termijn.

Gezonde spreiding

In dit artikel leest u waarom het goed is om even op uw handen te gaan zitten, als de beurskoersen dalen. Bovendien is het goed om te weten dat bij AAZ Adviesgroep risicobeheersing een belangrijke pijler onder de beleggingsstrategie is. Dat betekent een mondiale spreiding in branches en markten. We werken altijd vanuit een planmatige, strategische aanpak.

Financial Life Planning & wealth management

Bent u ook toe aan financiële rust in alle situaties? Dan is Financial Life Planning bij AAZ Adviesgroep voor u een goede keuze. Bel ons gerust, of maak meteen een afspraak. We vertellen u graag meer over onze beleggingsstrategie en we laten u ook graag zien waarom het loont om de emotie niet de overhand te laten nemen.

 

Zenuwslopende tijden op de beurs? Geen paniek!

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief