• Onafhankelijke financiële coach | AAZ Adviesgroep
  • Pensioen | AAZ Adviesgroep
  • SW1_5619_klein
  • pensioen 2

Zorgeloos op vakantie

Even helemaal nergens aan denken en genieten van het moment: dat is het doel van een welverdiende vakantie. Om écht onbezorgd te genieten, is het handig om van tevoren een aantal zaken te regelen. Zo hoeft u eenmaal op de plaats van bestemming nergens meer aan te denken. Nou ja… behalve aan wat de volgende cocktail gaat worden, dan!

Zorg voor een goede zorgverzekering

De basisverzekering vergoedt zorg in het buitenland tot op zekere hoogte. Om precies te zijn: spoedeisende zorgkosten, zoals ambulancevervoer, verblijf in het ziekenhuis en noodzakelijke medicijnen. Maar let op: die vergoeding gaat maar tot het marktconforme tarief in Nederland. In veel landen is de zorg echter een stuk duurder dan in Nederland, bijvoorbeeld in de Verenigde Staten. Zorg dus voor een goede aanvullende verzekering of reisverzekering met medische dekking.

Regel de reisverzekering

Daarmee zijn we meteen bij de volgende belangrijke verzekering aanbeland: de reisverzekering. Denk goed na over wat u wel of niet vergoed wilt hebben. Wilt u bijvoorbeeld een doorlopende of een kortlopende reisverzekering? Sluit u ook meteen een annuleringsverzekering af? En is het nodig om gevaarlijke sporten, zoals bergbeklimmen, duiken of skiën ook te verzekeren? Het heeft allemaal invloed op de beste verzekering voor uw situatie – en op de premie.

Pechhulp bij de autoverzekering

Bent u geen ANWB-lid en wilt u tóch zeker zijn dat de dépannage u komt helpen, wanneer u met pech langs de Franse Autoroute komt te staan? Bekijk dan of uw autoverzekering u de mogelijkheid van pechhulp en/of vervangend vervoer biedt.

Pinnen in het buitenland

Wanneer u buiten Europa op vakantie gaat, is het ook verstandig om te controleren of u uw bankpas van tevoren moet activeren voor wereldwijd gebruik. Wanneer u een rekening hebt bij RegioBank kunt u dit via de app voor mobiel bankieren doen. Check ook de kosten voor betalen met de creditcard en voor geldopnames met de creditcard, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

We helpen u graag verder

Bij AAZ Adviesgroep wijzen we u de weg in de doolhof van verzekeringen en financiële zaken op reis. We kunnen u voorzien van een verzekeringsadvies op maat. Want zowel onderverzekerd zijn als ongemerkt dubbel verzekerd zijn wilt u natuurlijk voorkomen. Als Zelfstandig Adviseur van RegioBank kunnen we u bovendien helpen bij al uw geldzaken op vakantie. Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Zorgeloos op vakantie

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief