• Onafhankelijke financiële coach | AAZ Adviesgroep
  • Pensioen | AAZ Adviesgroep
  • SW1_5619_klein
  • pensioen 2

Handig, zo’n hippe beleggingsapp! Of niet?

Tijdens de coronacrisis houden veel mensen tijd én (vakantie)geld over. Daarom zijn beleggingsapps in korte tijd populairder geworden dan ooit – wat ook wel te zien is aan de hoeveelheid reclamespots voor deze apps op TV. Hoe handig zijn die apps nou eigenlijk? Wat zijn de voor- en nadelen?

Voordelen beleggingsapp

Zelf beleggen via een app kan een leuk tijdverdrijf zijn. Zeker voor mensen die willen beginnen met beleggen, is het een laagdrempelige manier om te ontdekken hoe het werkt. Maar ook beleggers die voorheen zelf via de bank regelmatig een order inlegden, stappen steeds vaker over op een app. De ogenschijnlijk lage transactiekosten en de snelle manier van handelen trekt hen over de streep. Tot zover de voordelen van de beleggingsapps.

Nadelen beleggingsapps

Want nadelen zijn er natuurlijk ook. Zo is het aanbod van aandelen dat u kunt kopen via veel beleggingsapps beperkt: u heeft geen onbeperkte keuze. Wilt u zich goed inlezen in de bedrijven waarin u belegt, met relevante achtergrondinformatie? Ook dat is in veel apps niet te vinden. En het feit dat u snel kunt handelen en constant op de hoogte kunt blijven via pushberichten, is voor sommige mensen ook een valkuil. Zeker wanneer u iemand bent die onrustig wordt van dalende koersen is het gebruik van een app voor u misschien niet de juiste manier van beleggen. Daarnaast lijkt het ook wel een soort van verslavende werking te hebben op mensen. Een spel waarin geld zijn waarde verliest. Het wordt makkelijk tijdverdrijf in plaats van structureel werken aan je vermogen.

Alternatieven beleggingsapps

Spaargeld brengt niets meer op. Steeds meer banken brengen zelfs negatieve rente in rekening. En wat te denken van inflatie. In dat licht bezien is het logisch dat u wellicht ook - een deel van - uw spaargeld wilt gaan beleggen, zeker met het oog op de toekomst waarin uw oude dag meer en meer steunt op zelf opgebouwd vermogen. Wilt u ook graag beleggen, dan is het wellicht een goed idee om eens met een vermogensadviseur van AAZ Adviesgroep om tafel te gaan. Wij benaderen vermogensbeheer als een traject van de lange adem, met bijbehorende stabiliteit en zekerheid. Daarom maken wij voor u een Financial Life Plan waarbij risicobeperking en langetermijnvisie de belangrijke pijlers zijn.

Meer weten?

Ziet u beleggen niet als een spel, maar als een serieuze manier van vermogen opbouwen? Ontdek dan wat AAZ Adviesgroep voor u kan betekenen. Neem contact met ons op of maak een vrijblijvende afspraak bij ons op kantoor in Zevenbergen. We vertellen u dan alles over onze visie en werkwijze.

Handig, zo’n hippe beleggingsapp! Of niet?

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief