• Onafhankelijke financiële coach | AAZ Adviesgroep
  • Pensioen | AAZ Adviesgroep
  • SW1_5619_klein
  • pensioen 2

Sparen maakt gelukkig!

Een camper kopen. De kinderen een dagje uit nemen. Of gewoon, een extraatje naast uw pensioen. Voor al deze dingen is het fijn om een goed gevulde spaarrekening te hebben. Heeft u die (nog) niet? Dan is het slim om nu geld opzij te zetten. Een extra reden om vandaag nog te beginnen met sparen: u krijgt er ook een goed gevoel van! 

Want uit verschillende onderzoeken in landen als de Verenigde Staten, Noorwegen, Spanje en Ierland blijkt dat mensen gelukkiger zijn met hun financiële situatie naarmate ze ouder worden. Ze hebben dan immers meer bezittingen en minder schulden. Kortom, sparen maakt gelukkig.

Lekker concreet doel

Na een jaar geld opzijzetten is het zover: u kunt eindelijk die camper kopen en op reis door Europa. Groot feest natuurlijk, maar stiekem was dat spaarjaar ook een mooie tijd. Uit onderzoek blijkt namelijk dat voor veel mensen het spaarproces minstens net zo leuk is als de daadwerkelijke aankoop. Hoe duidelijker de spaarwens, hoe leuker het is om geld opzij te zetten. Tip: maak uw spaardoel dus lekker concreet!

Ieder doel een eigen spaarpot

Wilt u niet alleen een nieuwe camper, maar ook zonnepanelen op het dak of een weekendje weg met de hele familie? Maak dan voor ieder spaardoel een eigen spaarpot aan. Als u een spaarrekening bij RegioBank heeft, kunt u dat ook heel eenvoudig online doen in de Mobiel Bankieren app. Per spaardoel bepaalt u hoeveel u elke maand wilt inleggen. Zo heeft u altijd overzicht!

Kies de juiste spaarrekening

Misschien is uw spaardoel wel zo groot, dat u er beter een speciale spaarrekening voor kunt openen. Bijvoorbeeld voor uw pensioen of voor de studie van uw (klein)kind. Dan is vermogensbeheer met Financla Life Planning van AAZ Adviesgroep wellicht wat voor u. Daarbij kunt u uiteraard sparen op een van de verschillende soorten spaarrekeningen van RegioBank, maar beleggen is ook een optie. AAZ Adviesgroep is Zelfstandig Adviseur van Regiobank en kan u helpen bij het maken van de juiste keuze. Maak gerust een afspraak!

Sparen maakt gelukkig!

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief