• Onafhankelijke financiële coach | AAZ Adviesgroep
  • Pensioen | AAZ Adviesgroep
  • SW1_5619_klein
  • pensioen 2

Geen gezeik, iedereen rijk?

De media laten ons geloven dat Nederlanders steeds meer sparen. Maar met de inflatie doorgerekend is ons collectieve spaargeld in de afgelopen tien jaar met slechts 1% toegenomen. Nederlanders vertrouwen voor de langere termijn steeds minder op de spaarrente, en juist meer op beleggingen.

Nu kunt u natuurlijk gaan beleggen in tassen, postduiven, whisky of kunst. In de zeer bekijkwaardige aflevering ‘Geen gezeik, iedereen rijk’ van het WNL-programma ‘Stand van Nederland’ van 2 januari ziet u hoe dat in z’n werk gaat. Maar ook ‘traditionele’ investeringen zoals beleggingen krijgen aandacht in deze uitzending.

Met sparen gaat u het niet redden

Bij AAZ Adviesgroep zijn we er van overtuigd, dat mensen in de toekomst steeds meer op zichzelf worden teruggeworpen en zaken zoals hun oudedagsvoorziening meer en meer zelf moeten regelen. Wij kunnen ons dus helemaal vinden in de boodschap van het programma dat we het met sparen alleen niet gaan redden in de toekomst. Beleggen is inmiddels een must geworden.

Onvoorspelbaar

Beleggen brengt echter ook risico’s met zich mee. En aan de behaalde rendementen kunnen geen rechten worden ontleend. Bovendien zegt dat ook helemaal niets over de toekomst. Een markt die dit jaar slecht presteert, gaat volgend jaar drie keer over de kop – of andersom. Want ook vorig jaar bleek maar weer eens dat niets te voorspellen is: 2019 was tegen alle verwachtingen van beursanalisten in een geweldig jaar.

Rendement

Onze eigen portefeuilles behaalden een rendement van meer dan 22 procent netto, afhankelijk van de verdeling aandelen/obligaties. Dat is niet onze verdienste. Maar het is wél het bewijs dat onze beleggingsstrategie werkt: Life Planning in combinatie met een beleggingsbeleid met wereldwijde spreiding, volledig gebaseerd op academische grondslagen. Niet alleen in 2019, maar door de jaren heen.

Life Planning & Wealth management

Life Planning is wat ons betreft de absolute basis voor succesvolle aanpak. We sturen niet op rendement voor de korte termijn, maar focussen op het zo veel mogelijk beperken van uw risico. Dat is een continu proces, waarbij we - bijna procesmatig – vrijwel alles doen om uw doelen en wensen realiseerbaar te maken en grenzen te verleggen. Dit doen we door met u inhoudelijk de gesprekken te voeren over de belangrijke en waardevolle zaken in het leven. Alles gericht op het realiseren van een bepaalde mate van onafhankelijkheid en een gevoel van financiële rust. Zodat u niet hoeft te werken voor het geld, maar het geld voor u!

Meer weten?

Wij vertellen u de waarheid over geld en coachen u daadwerkelijk bij het behalen van uw doelen en wensen. Onze aanpak zorgt voor een verfrissende kijk op zaken. Anders dan u tot nu toe gewend bent. Maak een vrijblijvende afspraak voor een persoonlijke kennismaking en ontdek onze rendementen van de afgelopen jaren.

Geen gezeik, iedereen rijk?

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief